21 februarie 2022

START Proiect educațional CAFENEAUA LITERARĂ!

 Pe data de 17 februarie 2022, Liceul Teoretic „Andrei Straistă” din or. Anenii Noi a dat start proiectului educațional Cafeneaua literară, la care au participat elevii claselor a X-a – a XII-a ai instituției, îndrumați de profesoarele Natalia Morari, Rodica Gotca și Ala Crețu. În calitate de invitați speciali au fost scriitorii Maria și Ivan Pilchin, Dumitru Crudu, Nicolae Popa, precum și membrii catedrei Limba și Literatura Română ai facultății de Filologie a Universității de Stat din Tiraspol – Natalia STRĂJESCU, conf. univ., dr.; Polina TABURCEANU, conf. univ., dr.; Natalia STRATAN, conf. univ., dr.

     Evenimentul a avut loc în incinta Bibliotecii Publice din orașul Anenii Noi, unde, într-o atmosferă caldă și relaxantă, alături de OAMENI minunați și prin discuții la o cafea s-a elogiat cartea, arta scriitoricească, s-au cântat cântece pe versurile lui Mihai Eminescu și Grigore Vieru, au fost prezentate produsele științifice ale elevilor. Este de apreciat  ingeniozitatea, creativitatea, calitatea gândirii, erudiția şi pregătirea științifică a tinerilor cercetători.

Aducem mulțumiri directorului Liceului „Andrei Straistă”, dlui Eugeniu Margine, om de o rară cumsecădenie, o persoană onestă, integră, precum și Nataliei Morari, profesoară de vocație, pentru deschiderea și invitația de a fi parteneri ai acestui proiect educațional, pentru cuvintele sincere și emoționante în adresa catedrei Limba și Literatura Română, precum și pentru promovarea imaginii universității noastre.

Neapărat vă vom fi alături și la celelalte ediții ale proiectului Cafeneaua literară!

Pentru cei interesați, evenimentul poate fi urmărit pe

https://www.facebook.com/andreitstraista/videos/652339609338724

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu