04 mai 2017

Alumni. Scrisori de mulțumire

Nume / Prenume: Costrov (Lefter) Elena

Anii de studii:
2007 – 2012, Universitatea de Stat din Tiraspol, Filologie, Limba și lit. română și limba engleză;
2012 – 2014, Universitatea de Stat din Tiraspol, Filologie, Limba și literatura română și tehnologii educaționale

Locul de muncă și funcția:
Liceul Teoretic Ștefănești, profesor de Limba și lit. română și limba engleză

UST este o instituție bazată pe lucrători competenți, care își știu foarte bine meseria, profesori, masteri, doctori, conferențiari universitari. Universitatea este gata pentru a primi studenți oferindu-le toate condițiile necesare – auditorii, bibliotecă, laboratoare, săli de calculatoare, cămin, ș.a. Cele două blocuri ale universității nu sunt prea departe de centrul orașului, ceea ce mi-a plăcut.

Se organizează diferite activități interesante, cum ar fi Balul bobocilor, TVC-uri, conferințe științifice pentru studenți, cât și întîlniri cu scriitori. Un mare plus sânt bursele pe care le primesc studenții. Sindicatul studențesc, care activează în universitate, are grijă ca studenții să obțină bilete cu preț redus la patinoar, la teatru, la cinema.
Cu nostalgie și mult drag îmi amintesc de anii de studenție, care, se știe, sânt cei mai frumoși. Au fost anii în care momentele de bucurie se împleteau cu cele de frică (din timpul examenelor), anii în care am vazut cei mai mulți oameni frumoși la chip și la suflet – profesorii. Am avut onoarea de a cunoaște mulți dintre ei care, deși le eram străini, trăiau și simțeau împreună cu noi anumite sentimente. Și chiar m-aș bucura dacă i-aș întâlni undeva. Păstrez caietele mele în care scriam la prelegeri și îmi place să le răsfoiesc pentru că în ele se păstrează nu doar conspectul, ci și trăirile de la fiecare oră, cât și frazele specifice ale profesorului.
Mă mândresc și nici pentru un moment nu am regretat că anume la UST am obținut titlurile de licențat și de master. Știu că zeci de mii de studenți s-au format în această primă instituție de studii superioare, știu că majoritatea profesorilor din Moldova au absolvit aici și cu siguranță știu că lectorii de aici investesc mult în studenți și se bucură când își văd rodul muncii.

Nume / prenume: Patraș Lidia

Anii de studii:
1995 -1999, Universitatea de Stat din Tiraspol, mun. Chişinău, RM, facultatea Pedagogie, Specialitatea Învățător și metodist învățământul preșcolar.
2007-2010, Universitatea de Stat din Tiraspol, mun. Chişinău, RM, facultatea Filologie, Specialitatea Limba şi literatura română.

Locul de muncă şi funcţia: Liceul Teoretic Ștefănești, satul Ștefănești, raionul Florești, profesoară de limba și literatura română, director adjunct pentru activitatea didactică.


Ţin să menţionez că studiind în cadrul Universității din Tiraspol, care este o instituţie cu prestigiu şi calitate înaltă a procesului de învăţământ, dar totodată este o universitate, unde vii cu satisfacţie ştiind că aici vei avea acces rapid la informaţii clare şi explicite, vei putea lucra ore în şir, unde primești răspuns la întrebările care apar şi cel mai important vei obţine studii universitare, care îţi vor oferi perspectiva continuării pregătirii universitare. Aici mi-am dezvoltat abilități care îmi sunt utile pe parcursul anilor. Pot să afirm că profesorii de la Universitatea din Tiraspol sunt înzestrați cu talentul de dascăli, fiind șlefuitori a zeci de generații de pedagogi, care contribuie la educația tinerei generații. Totodată, ați fost mentorii devenirii profesionale a multor cadre didactice. Activând în cadrul unei instituții din Nordul Moldovei, care este un liceu de circumscripție spun cu mândrie că din colectivul instituției fac parte 6 cadre didactice, 3 deținători ai gradului didactic unu și 3 de gradul didactic doi, care au succese și discipoli deținători de locuri premiante la concursurile naționale și internaționale. Vreau să mulţumesc tuturor profesorilor universitari, care au contribuit la formarea şi dezvoltarea mea ca personalitate şi ca specialist în domeniul pedagogiei, încercând pe durata studiilor să îmi cultive valorile universale şi să mă instruiască pe măsura cerinţelor.
De cate ori îmi amintesc de anii de studenție mă umplu de gânduri frumoase, imi vin și adun idei și pornesc cu avânt mai departe cred ca atâta vreme cât mai sunt oameni care simt, gândesc și actionează ca Dumneavoastră profesorii universității din Tiraspol, mai sunt și speranțe.
Cu siguranţă, Universitatea de Stat din Tiraspol este una dintre universităţile care merită calificativele cele mai înalte, îndeplineşte toate criteriile şi trebuie să fie apreciată conform discriptorilor- studii exelente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu