11 februarie 2019

La lansarea cărții "Mireasa din Kabul" de Olga Căpăţână

    Studenții facultății de Filologie împreună cu profesorii de la catedra de Limbă şi Literatură Română, UST, au participat vineri, 8 februarie, la lansarea cărții "Mireasa din Kabul" semnată de Olga Căpăţână. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova.

Olga Căpăţînă, moldoveanca stabilită în Franţa, a descris în cărţi memorabile experienţele dramatice ce au marcat-o în cele două războaie la care a participat în calitate de ofiţeră, cel din Afganistan, dar şi în războiul de pe Nistru, pentru apărarea Independenţei Republicii Moldova.
     Studenții facultății de Filologie împreună cu profesorii de la catedra "Limbă şi Literatură Română", UST, la lansarea cărții "Mireasa din Kabul"

     Lansarea romanului a avut loc anterior la Ambasada Republicii Moldova la Paris, oraş în care Olga Căpăţînă este stabilită din 2004.
    La evenimentul de la Chișinău au ținut discursuri scriitoarea Călina Trifan, prefațatoarea cărții, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei.
     Pe marginea lucrării au mai vorbit criticii literari Maria Pilchin și Aliona Gratii, scriitoarea Claudia Partole,  jurnalistul Ion Țâbuleac ș.a. În cadrul evenimentului, interpretul Valy Boghean a susținut un recital muzical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu